Jasperien

Ik beoefen al bijna 20 jaar lyengar yoga. Inmiddels kan ik niet meer zonder, want het maakt je sterk, soepel en energiek. Als je de oefeningen precies uitvoert, merk je dat je bloed goed gaat stromen en je lichaam wakker wordt. Het leuke van yoga is dat je simpele basishoudingen ook uitdagend kunt maken. Het gaat om de intentie die je er zelf instopt. Ik heb zelf een jaaropleiding tot docent kinderyoga gevolgd; ik vond het toen leuk om me nog meer te verdiepen in yoga op een luchtige manier.

Frans geeft op een ontspannen manier leuke, pittige yogalessen. Hij is heel beeldend in zijn taalgebruik en maakt originele vergelijkingen - en daarbij dwalen we weleens af - die vaak ook grappig zijn. Peter's lessen zijn weer anders. Hij geeft duidelijke aanwijzingen en kan je dusdanig coachen dat het lijkt alsof je in een fitnessles zit. Daardoor haal je vaak meer uit jezelf dan je verwacht had. Wat lichte spot en humor erbij tijdens het zwoegen, maakt deze les compleet.

Bij Iyengar yoga blijf je jezelf bijschaven en de houdingen steeds meer verfijnen. Ik vind het leuk om gevorderde houdingen te doen, maar ik ken meestal wel mijn grenzen. En daar ga ik liever niet geforceerd overheen. Mijn doel met yoga is om zo lang mogelijk soepel en sterk te blijven. Ik hoef niet in kopstand op een strandpaal aan zee te kunnen staan. Al ziet dat er wel gaaf uit natuurlijk!