Frans Helwig

Frans Helwig heeft de volgende opleidingen gevolgd:
• de Iyengar Yoga lerarenopleiding in Amsterdam.
• het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute, Pune te India.
• het Gosh's College of Physical Education, Calcutta te India.
• de Saswitha Stichting voor Yoga en Wijsbegeerte, module 'Yoga in bedrijven' in Bilthoven.

Tot 2013 gaf hij ruim 20 jaar aikido en yogalessen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Yogapraktijk Frans Helwig bestaat twintig jaar!
Tijd voor een nieuwe naam: YogaFrans Rotterdam. Een korte geschiedenis.
Frans haalde in 1991 zijn diploma aan de Iyengar yogalerarenopleiding in Amsterdam en in Puna, India. Na de studie bij B.K.S. Iyengar in Poona, reisde hij samen met zijn vrouw Petra door India naar Calcutta, waar zij beide hun yogaleraren-diploma behaalden aan het Gosh's College of Physical Education.
In 1992 begon Frans Yogapraktijk Frans Helwig, aan de Kortekade in Kralingen. Tien jaar later, in 2002, verhuisde de praktijk naar het speciaal voor yogalessen verbouwde pand aan de Slaak 88.
Februari 2007 kwam collega Peter de Lange de zaterdaglessen geven. En vanaf september 2013 Tracey Stomp de maandagavond 20.15 uur.

In 2011 vierden we de twintigste verjaardag met een Fundraising-feest. Waarom in 2011 dat zou toch de negentiende verjaardag zijn? We vierden het in 2011 omdat de Indiase manier van tellen begint bij één, en niet, zoals bij ons, bij nul. Dus voor Indiase begrippen bestonden we in 2011 twintig jaar! Een mijlpaal, met veel dank aan al de leerlingen die ons jaar na jaar hun vertrouwen geven en de lessen volgen. Frans heeft nooit stil gezeten, niet alleen wat betreft de lesruimte of de organisatie; ook inhoudelijk blijft hij groeien.

 
YOGA ELKE DAG ! JAAR NA JAAR !